Freestyle schaaktoernooi

Een prijsfonds van maar liefst 20.000 Dollar, daarvan de helft voor de winnaar: dat zijn prijzen die in een grootmeestertoernooi niet zouden misstaan. Het Duitse tijdschrift CSS Online en de Hydra sponsor PAL Games uit Abu Dhabi (VAE) organiseren een Freestyle schaaktoernooi! Iedereen kan meedoen. U mag een bevriende grootmeester als Vishy Anand om raad vragen of de hulp inroepen van de gepensioneerde Kasparov, u mag computers gebruiken, openingsboeken en/of eindspeldatabases, Fritz en Shredder: er zijn geen grenzen vastgelegd. Alles mag worden gebruikt, het is tenslotte Freestyle schaak. U mag alleen spelen of met een team. Tijd om na te denken en te overleggen is er genoeg: er wordt gespeeld met het speeltempo 60 minuten plus 15 seconden.

Details:
1. Prijs: 10.000 US$
2. Prijs: 5.000 US$
3. Prijs: 3.000 US$

Die beste amateurteams kunnen 1000, 600 en 400 US-$ winnen. Bovendien stelt ChessBase DVDs en CDs als prijzen ter beschikking.

Het startgeld bedraagt 25 Euro. Als u abonnee van CSS Online bent betaalt u 20 Euro. GMs en IMs mogen gratis meespelen en zijn automatisch geplaatst voor de halve finale, alle overige deelnemers spelen eerst een kwalificatietoernooi op 28 en 29 mei.

De halve finale wordt in juni gespeeld en in welke vorm dat gaat gebeuren (Zwitsers, rondentoernooi) hangt af van het aantal deelnemers. Er zal slechts n partij per dag worden gespeeld, dus het is raadzaam na te gaan of u in juni s avonds de tijd heeft om te spelen. Gespeeld wordt op de ChessBase schaakserver http://www.playchess.com. U kunt zich aanmelden op de website http://www.computerschach.de. (Eric van Reem)