=== persbericht ===

Op zaterdag 6 september vanaf 13:00 uur organiseert Mobile Excellence BV in samenwerking met KPN Mobile en de andere Europese i-mode operators (BASE - BelgiŰ, E-Plus - Duitsland, Bouygues Telecom - Frankrijk en Telefonica Mˇviles - Spanje) een wereldprimeur: een mobiele schaaksimultaan.

De 19-jarige Russische grootmeesteres Alexandra Kosteniuk, vice-wereldkampioen schaken bij de dames, zal dan een simultaan geven tegen een zestal schakers die niet ter plekke aanwezig zullen zijn, maar via een mobiele telefoon spelen.

Alexandra Kosteniuk zal haar partijen spelen vanuit theater De Balie te Amsterdam, waarbij Neerlands bekendste schaakpersoonlijkheid, Hans B÷hm, live commentaar geeft vanuit de zaal.

Haar tegenstanders zullen beginnen vanaf verschillende bekende lokaties in Nederland, te weten de Euromast te Rotterdam, Madurodam te Den Haag, de Domtoren te Utrecht, het WTC te Amsterdam, het Max Euweplein te Amsterdam en het Aviodome te Schiphol.

Men reist tijdens de simultaan op verschillende manieren naar De Balie toe om de partijen ter plaatse af te ronden.

De partijen worden per i-mode telefoon via de nieuwe dienst w-chess gespeeld, waarbij de zetten niet worden doorgebeld, maar rechtstreeks via de mobiele telefoon worden gedaan.

De partijen zullen live te volgen zijn door alle i-mode gebruikers via www.w-chess.net. Om te zorgen dat de partijen ook door andere schaakliefhebbers te volgen zijn, zal de bekendste website op het gebied van schaakinformatie in de Benelux, www.schakers.info, rechtstreeks verslag doen.

Voor belangstellenden is er een beperkt aantal kaarten te verkrijgen ad € 5,00 aan de kassa van De Balie of telefonisch bij Mobile Excellence op 0342-418.402. Mocht u als journalist een bezoek willen brengen aan dit evenement dan kunt u contact opnemen met ondergetekende voor een gratis toegangsbewijs.

Meer informatie over wireless chess is te vinden op www.m-excel.com.


Bert Houweling

Content & Marketing Director